Connect with us

National

Viscol puternic în mai multe zone de munte. Ambuteiaje și probleme pentru șoferi

Published

on

Viscolul și ninsoarea le-au făcut probleme șoferilor din mai multe zone de munte.

Deși stratul de zăpadă a fost de numai zece centimetri, mai multe mașini de mare tonaj au rămas blocate duminică seară pe marginea șoselelor.

Utilajele de deszăpezire au curățat drumul, dar imediat ce treceau, vântul puternic aducea zăpada la loc.

Viscolul şi zăpada căzută în doar câteva ore au pus la grea încercare nervii şi îndemânarea şoferilor care au tranzitat pasul Gutâi din judeţul Maramureş. Mai multe TIR-uri au rămas înzăpezite şi, chiar dacă au fost echipate cu lanţuri, n-au reuşit să înainteze.

Inevitabil, s-au creat şi ambuteiaje, iar poliţiştii au ajuns la faţa locului pentru a fluidiza traficul.

Fiindcă utilajele de deszăpezire au intervenit târziu, poliţiştii au amendat administratorul drumului cu 10.000 de lei.

Și şoferii care au tranzitat pasul Tihuța, care leagă Transilvania de Moldova, au avut mari probleme din cauza viscolului şi a vizibilităţii scăzute.

Şi aici traficul a fost blocat pe alocuri şi, chiar dacă utilajele de deszăpezire lucrau incontinu, imediat ce treceau, zăpada se aşternea la loc pe şosea, adusă de vântul puternic

În cele din urmă, şoferii au reuşit să traverseze pasul Tihuța, mergând în spatele utilajelor care împrăştiau material antideparant.

Meteorologii spun că marți vremea va continua să se răcească în toată ţara. La munte, ninsorile vor continua, iar în sudul ţării sunt aşteptate ploi şi lapoviţă.

sursa: stirileprotv.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: