Connect with us

International

Vizita in Republica Moldova a ministrului roman de externe

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, începe, astăzi, o vizită de două zile în Republica Moldova.

Published

on

             Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, începe, astăzi, o vizită de două zile în Republica Moldova. Demnitarul român are programate întâlniri cu preşedintele Nicolae Timofti, cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, dar şi cu omologul său. Pe agenda vizitei figurează şi inaugurarea Centrului de Informare al României, deschis la Comrat, în Găgăuzia, dar şi participarea la o reuniune a Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră, care marchează preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei rotative a acestei structuri.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu se va întâlni la Chişinău şi cu lideri ai formaţiunilor politice din Republica Moldova, în contextul în care ţara vecină a rămas fără premier, în urma unor acuzaţii de fals în acte.

Vizita ministrului român de externe intervine la o zi după ce Guvernul de la Chişinău a adoptat o decizie prin care accesul cetăţenilor Uniunii Europene, deci inclusiv al românilor, pe teritoriul Republicii Moldova, este permis în baza cărţilor naţionale de indentitate aflate acum în circulaţie şi nu doar a paşaportului, ca până în prezent. Ministrul Aurescu a declarat că această măsură reprezintă un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european. Guvernul de la Chişinău a luat această măsură inclusiv în urma demersurilor Ministerului român de Externe.