Connect with us

International

Volodimir Zelenski, în Germania. El va primi Premiul ”Carol cel Mare”

Published

on

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost primit, în această dimineață, de omologul său, Frank-Walter Steinmeier, la castelul Bellevue, din Berlin, reşedinţa preşedintelui german. El s-a întâlnit şi cu cancelarul Olaf Scholz, apoi se va deplasa la Aachen, în vestul Germaniei, unde i se va înmâna Premiul ”Carol cel Mare”, care recompensează angajamentul în favoarea unificării europene.

Este prima vizită a lui Zelesnki în , de la debutul invaziei ruse, în Ucraina, şi are loc în cadrul unui turneu, în ţări aliate europene, pentru a-şi asigura sprijinul acestora.

”În cea mai dificilă perioadă, din istoria modernă a Ucrainei, Germania, mândră să fie prietenul nostru adevărat şi un aliat de încredere. Împreună, vom învinge şi vom readuce pacea în Europa”, a scris Zelesnki, în cartea de oaspeţi a preşedinţiei germane.

Potrivit agenţiei dpa, pentru vizita preşedintelui ucrainean, la Berlin, au fost luate măsuri de securitate sporite, iar, în unele părţi ale capitalei, traficul a fost închis.

Guvernul german a anunţat un ajutor militar, în valoare de 2,7 miliarde de euro, pentru Ucraina, cel mai mare de până acum, şi a promis sprijin suplimentar pentru Kiev, cât timp va fi necesar. Zelenski a Salutat, pe Twitter, acest ”pachet puternic”.

Sursa: AGERPRES

%d