Connect with us

Evenimente

„Voluntarii nu pot fi opriti, atata timp cat cred intr-o cauza!”

Pulsul Zilei: Vicepresedintele AIESEC Craiova, Oana Ciobanu, a vorbit despre importanta voluntariatului in strainatate.

Published

on

În fiecare an, la 5 decembrie este celebrată Ziua internațională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD) o zi ce oferă atât voluntarilor, cât și organizațiilor ocazia de a onora munca în folosul celorlalți, de a împărtăși valorile voluntariatului și de a le promova în cadrul comunităților, organizațiilor neguvernamentale, agențiilor ONU, autorităților guvernamentale sau în cadrul sectorului privat.

Vicepreședintele AIESEC Craiova pentru stagii de practică și voluntariat în străinătate, Oana Ciobanu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor, la emisiunea „Pulsul Zilei”: 

Tema din 2016 a IVD este ”Aplauze globale — întinde o mână voluntarilor” potrivit forum-ids.org, prin care munca depusă de voluntari în ceea ce privește menținerea păcii și dezvoltarea durabilă este recunoscută în întreaga lume.

În 2015, tema acestei zile a fost ”Lumea ta se schimbă. Tu? Fii voluntar!” și a reprezentat o provocare lansată voluntarilor din întreaga lume de a se implica în implementarea obiectivelor globale, respectiv a Agendei 2030 pentru o dezvoltare durabilă, adoptată de Adunarea Generală a ONU la 25 septembrie 2015.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: