Connect with us

International

Vreme rea în Europa

În Bulgaria, cod roşu de viscol şi ger!

Published

on

În mai multe state vecine sunt în vigoare atenţionări de vreme rea, care au dus la închiderea unor drumuri şi autostrăzi. – informează autorităţile de la Bucureşti.

Astăzi şi mâine, în Bulgaria sunt coduri roşii şi portocalii de viscol şi ger. Conducătorii auto români care au planificate curse în această ţară trebuie să se informeze în prealabil despre starea drumurilor din zonele tranzitate. Codul roşu înseamnă că traficul este închis pentru toate categoriile de autovehicule.

Vremea rea afectează circulaţia şi în Serbia, Ungaria, Polonia şi Croaţia. Românii care călătoresc în aceste state pot găsi informaţii despre starea drumurilor pe pagina de internet a Ministerului de Externe, dar şi la numerele de telefon ale ambasadelor României la Belgrad, Budapesta şi Zagreb.

 

Şi în Italia, trenurile spre Roma au întârzieri de peste 200 de minute, din cauza ninsorii din această dimineaţă, în timp ce zborurile de pe cele două aeroporturi din capitala italiană – Ciampino si Fiumicino circulă normal, fără întârzieri la decolare sau aterizare, ne-a transmis corespondentul nostru, Elena Postelnicu. 

Premierul suedez, Stefan Lofven a scăpat nevătămat după ce maşina în care se afla a scăpat de sub control pe o autostradă înzăpezită la nord de capitala Stockholm. Purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate care îi asigură protecţia premierului suedez a declarat că maşina a fost avariată, dar nimeni nu a fost rănit. Premierul Stefan Lofven şi-a continuat în altă maşină călătoria spre Upsala, la 70 de kilometri de capitală, unde avea programat un discurs la spitalul universitar. Agenţia France Presse relatează că, în Suedia, circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza căderilor masive de zăpadă şi a temperaturilor ce au ajuns la minus 10 grade Celsius în regiunea Stockholm.