Connect with us

Evenimente

Vremea, în Oltenia, până pe 7 aprilie

Published

on

Până la data de 29 martie, maximele se vor situa uşor sub normalul termic caracteristic pentru ultima decadă de martie, respectiv o medie regională de 11 – 12 °C. Chiar dacă vor mai fi unele variaţii termice, tendinţa generală va fi de încălzire uşoară, iar media valorilor maxime va ajunge, după 29 martie, la 14 – 16°C. De asemenea, media temperaturilor minime va fi de 2 – 4°C, în primele zile, după care va scădea semnificativ, iar în 28 şi 29 martie se va ajunge la minime uşor negative între -2 şi 0°C.

După perioada cu nopţi reci, media valorilor minime va creşte uşor, la valori de 3 – 4 °C Se vor semnala precipitaţii, temporar, în 26 martie, iar ulterior doar trecător şi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai ridicata după ziua de 3 aprilie.

La munte, vremea va deveni rece până pe 29 martie, în medie cu valori maxime cuprinse între -2 şi 0°C, şi minime între -7 şi -4°C, chiar mai scăzute în 28 martie, când la nivelul întregului spaţiu montan se va înregistra o medie a acestora de -10°C. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi în creştere uşoară, respectiv medii ale valorilor maxime ce vor atinge 3 – 4°C. O evoluţie asemănătoare se va înregistra şi în cazul valorilor minime de temperatură, astfel că de la o medie ce va oscila între -6 şi -4°C, până la finalul intervalului se va ajunge la un ecart între -2 şi 0°C Celsius. Temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în 25 şi 26 martie, precum şi trecător în perioada 28 – 30 martie.

În a doua săptămână, precipitaţiile îşi vor face apariţia, cel mai probabil, după data de 3 aprilie.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: