Connect with us

Regional

Vremea în primele două săptămâni din 2019

Temperaturi în scădere şi precipitaţii mixte

Published

on

În primele două săptămâni din 2019, în România sunt prognozate temperaturi în scădere şi precipitaţii mixte în majoritatea regiunilor. Meteorologii de la Administraţia Naţională apreciază că temperaturile diurne şi nocturne vor avea variaţii mici în toate zonele ţării, urmând să fie mai scăzute în timpul nopţilor. Cât despre precipitaţii, acestea vor fi mixte şi slabe cantitativ. Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe durată medie din Anglia.

În Oltenia, Până pe 2 ianuarie, valorile termice se menţin relativ constante; media maximelor va fi de 4°C, iar cea a minimelor de -2°C. În următoarele 4 zile se va răci şi vor fi temperaturi maxime ce se vor situa în medie între -2 şi 1°C şi minime între -9 şi -4°C. Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, cu 3 – 4°C. Probabilitatea de precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, trecătoare slabe cantitativ şi în general pe arii restrânse, va fi mai ridicată din data de 3 ianuarie.

La munte, media temperaturilor maxime va avea variaţii între -5°C  în primele zile de prognoză şi -12°C în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între -8°C la început şi -17°C în cele mai reci nopţi (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse şi în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: