DE ACTUALITATE

Vremea rămâne caldă

Vremea se menține caldă marți și miercuri în toată țara, cu temperaturi maxime cuprinse între 17 și 24 de grade, potrivit Mediafax.

Astfel, marţi, valorile termice vor fi în continuare uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice primei decade de octombrie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros şi va ploua pe arii restrânse în estul şi în sud-estul teritoriului, precum şi la munte şi izolat în rest. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 24 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 15 grade pe litoral.

În Capitală, valorile de temperatură se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în prima decadă a lunii octombrie, astfel că maxima va fi de 22…23 de grade, iar minima de 10…12 grade. Cerul va fi temporar noros, favorabil trecător ploii slabe. Vântul va sufla în general slab.

Vremea va deveni în general instabilă, miercuri, iar în estul teritoriului valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. În cursul zilei cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala ploi slabe, cu precădere în Moldova şi în zonele de deal şi munte. Cu precădere în Carpaţii Orientali, la peste 1500 m vor fi şi precipitaţii mixte. Seara şi noaptea, nebulozitatea se va accentua în vestul şi sud-vestul ţării, unde ploile se vor extinde treptat şi mai ales în Munţii Banatului izolat pot fi cantităţi mai însemnate. Vor fi mai ales averse, iar trecător sunt condiţii pentru descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în regiunile estice şi sudice, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în nordul Moldovei şi 23 de grade în Crişana şi Banat, iar cele minime se vor situa între 3 şi 13 grade, mai coborâte în Moldova. În zonele joase, izolat va fi ceaţă, iar în nord-estul ţării vor fi condiţii de brumă, la sfârşitul nopţii.

%d blogeri au apreciat: