Connect with us

National

Vremea rea a afectat 177 de localități din 22 de județe

Published

on

Viscolul, ninsorile abundente şi vântul puternic, din ultimele 24 de ore, au afectat 177 de localităţi din 22 de judeţe, în special din sud-estul ţării, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Au fost, în total, peste 660 de autovehicule rămase înzăpezite, peste 540 de copaci doborâţi de vânt şi trei stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil. Pompierii anunţă că au intervenit şi în această dimineaţă pentru deblocarea a 24 de autovehicule înzăpezite şi pentru îndepărtarea a 18 copaci prăbuşiţi pe carosabil. Tot în această dimineaţă, vremea a mai creat probleme în 12 localităţi din șase judeţe. Este vorba de Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Teleorman şi Tulcea. În jurul orei 10:00, erau avarii la reţelele de energie electrică din 272 de localităţi, din nouă judeţe. În total, erau aproape 150.000 de consumatori nealimentaţi. Judeţul Constanţa a fost printre cele mai afectate.

Sorin Cealera, Radio România:

În privința traficului, 17 tronsoane de drumuri naționale erau închise în jurul prânzului. E vorba de șosele din județele Brăila, Constanța, Galați, Tulcea și Vaslui. De asemenea, activitatea în Portul Midia este suspendată, iar în această seară se redeschide circulației podul peste Dunăre de la Brăila. Reprezentanţii CFR ne-au declarat că, în sud-estul ţării, nu sunt linii închise sau trenuri blocate, dar că circulaţia garniturilor este adaptată la condiţiile de vreme.

Acest episod de vreme severă a fost provocat de un ciclon care s-a abătut asupra Mării Negre, a declarat pentru Radio România Actualități, meteorologul Alexandra Roșioară. Acest ciclon a adus precipitații și vânt puternic. Pentru începutul lunii decembrie, vremea se va îmbunătăți iar temperatura maximă va ajunge la 15 grade Celsius.

Alexandra Roșioară: