️️ 🍂️️ 💝 ️️ 🌟
Connect with us

International

Zece declaratii care au marcat dezbaterea televizata Macron-Le Pen

„Sunteti un parazit” / „Sunteti candidatul pe burta”

Published

on

Marine le Pen si Emmanuel Macron s-au confruntat miercuri seara in ultima dezbatere televizata inainte de alegerile de duminica.

Zece declaratii care au marcat dezbaterea televizata Macron-Le Pen

Confruntarea televizata dintre cei doi candidati la presedintia franceza, Emmanuel Macron (En Marche!, centru) si Marine Le pen (Frontul National, extrema dreapta), a fost marcata, miercuri seara, de declaratii violente, scrie AFP, care prezinta zece declaratii care au marcat dezbaterea.

Le Pen, intr-o aluzie la trecutul de fost bancher de afaceri al rivalului sau: ”Sunteti copilul drag al sistemului si elitelor”.

Macron: ”Strategia dumneavoastra este sa spuneti multe minciuni (…) si nu propuneti nimic”.

Le Pen despre programul lui Macron de lupta impotriva terorismului: ”Nu doar ca nu aveti un proiect, dar in plus aveti o complezenta fata de fundamentalismul sialmist”.

Macron ii raspunde, cu privire la terorism: ”Ceea ce propuneti dumneavoastra este purdra miraculoasa”.

Le Pen isi acuza adversatul ca este supus Germaniei: ”Oricum Franta va fi condusa de o femeie, de mine sau doamna Merkel”, cancelarul german.

Macron despre refuzul lui Le Pen de a se prezenta in fata justitiei, in contextul in care partidul sau este acuzat de angajari fictive: ”Partidul afacerilor, cel care nu se duce in fata judecatorilor este al dumneavoastra, nu al meu”.

Le Pen: ”Sunt candidata puterii de cumparare, dumneavoastra sunteti candidatul puterii de a cumpara (…). Nu vedeti relatiile umane decat raportat la ceea ce aduc”.

Macron despre ambiguitatea lui Le Pen cu privire la vointa sa de a iesi din euro: ”O mare intreprindere nu va putea sa plateasca in euro, pe de o parte, si sa-si plateasca salariatii, pe de alta parte, in franci. N-a existat vreodata asa ceva, doamna Le Pen. Astea sunt aiureli”.

Le Pen: ”Sunteti pe burta in permanenta. In fata (…) comunitarismelor, bancilor. Pe burta! Sunteti «candidatul pe burta»”.

Macron: ”Proiectul dumneavoastra vizeaza sa traiasca din frica. Este ceea ce a hranit tatal dumneavoastra timp de decenii (…). Dumneavoastra sunteti coproductia sistemului pe care-l denuntati. Traiti in el. Sunteti un parazit”.

Un schimb de replici dur a avut loc anterior pe tema retragerii cetateniei.

Trebuie sa-i expulzam imediat pe strainii «fisati S» care se afla pe teritoriul nostru. Toti cei care, straini pe teritoriul nostru, au o legatura cu fundamentalismul islamist, afara, afara! (Pentru) toti cei care au dubla cetatenie, vom pune in aplicare retragerea nationalitatii” franceze, a declarat Le Pen.

Macron a declarat ca ”teroristii impotriva carora vrem sa luptam si pe care-i voi eradica sunt oameni care se sinucid in atentate”.

”In cazul cuiva care se afla in aceasta dispozitie de spirit, credeti ca retragerea nationalitatii agitata de doamna Le Pen ii face sa tremure?”, s-a intrebat fostul ministru.

Candidatul En Marche! a anuntat ca lupta impotriva amenintarii teroriste va fi ”prioritatea” sa in cazul in care va fi ales.

”Fisele S sunt fise ale serviciilor de informatii”, deci ”sa-i bagam pe toti la inchisoare sau sa-i trimitem in afara frontierelor nu ar avea sens”, a spus el.

”Cheia este sa consolidam serviciile de informatii”, a apreciat el, adaugand ca vrea ”reconstituie fortele serviciilor de informatii”.

Candidata FN a apreciat ca ”trebuie atacata radacina raului”, care este, in opinia ei, ”dezvoltarea exponentiala a fundamentalismului islamist pe teritoriul nostru”, si anume prin ”atacarea asociatiilor care va sustin, ca UOIF”, o ”asociatie islamista, care apara fundamentalismul islamist”.

”Nu-i cunosc pe liderii UOIF, nu i-am intalnit vreodata, nu am relatii cu ei”, i-a raspuns Macron.

Uniunea Organizatiilor Islamice din Franta UOIF, apropiata miscarii Fratii Muslmani), care reuneste 250 de asociatii, apara un islam vizibil si mai conservator in societate.
Le Pen l-a acuzat deja pe contracandidatul ei de la En Marche! ca se afla ”intre mainile” organizatiei musulmane, o acuzatie catalogata drept o ”minciuna nerusinata” de catre UOIF pe 26 aprilie.

”Noi avem un respect fata de domnul Emmanuel Macron, dar nu avem legaturi speciale cu miscarea sa”, a scris organizatia, care ”indeamna la votarea masiva a domnului Macron si la oprirea amenintarii incarnate de ideile doamnei Le Pen”.

Franta va fi condusa de o femeie dupa alegeri, ”de mine sau doamna Merkel”, afirma Le Pen

Marine Le Pen a dat asigurari ca ”Franta va fi condusa de o femeie” dupa alegerile prezidentiale, ”de mine sau doamna (Angela) Merkel”, dupa ce l-a acuzat pe Emmanuel Macron ca nu face nimic fara binecuvantarea cancelarului german, relateaza AFP.

”Oricum, Franta va fi condusa de o femeie, va fi ea sau eu”, i-a spus Le Pen lui Emmanuel Mmacron, in dezbaterea televizata dintre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale.

”Realitatea este ca v-ati dus sa o vedeti pe doamna Merkel si ca ati fost sa-i cereti binecuvantarea, pentru ca nu intentionati sa faceti ceva fara acordul ei”, l-a acuzat ea, denuntand ”supunerea fata de Uniunea Europeana”.

”Bineinteles ca eu vreau o Franta care sa se bata cu Germania”, i-a raspuns Macron, reprosandu-i ”una dintre aceste formule care sunt ridicole”.

”Din fericire”, a spus el, ”tara noastra a avut lideri vizionari. Generalul de Gaulle si cancelarul Adenauer au stiut sa lucreze impreuna si au construit aceasta Europa”.

Francezii isi vor vota noul presedinte duminica, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

sursa:stirileprotv.ro

Continue Reading

International

China: Aparatul de cenzură, păcălit de populația furioasă

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Ucraina: Inginerul-şef adjunct al centralei nucleare Zaporojie – demis, pentru colaborare cu forţele ruse

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Armata rusă şi-a continuat ieri atacurile în regiunea Doneţk şi a încercat să avanseze şi în Luhansk

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Grevă în transportul feroviar din Austria, 5.000 de trenuri nu vor circula

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Austria, unde angajaţii din domeniul transportului feroviar au anunţat o grevă.

Published

on

a train station platform

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Austria, unde angajaţii din domeniul transportului feroviar au anunţat o grevă.

Lucrătorii din sectorul feroviar din Austria se află în grevă până mâine la ora 24, iar circa 5000 de trenuri de pe teritoriul ţării îşi vor înceta circulaţia, ceea ce va afecta şi traficul internaţional.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Austria că luni, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 00:00 va avea loc o grevă în sectorul transportului feroviar, care se va încheia la 28 noiembrie 2022, orele 24:00. Aproximativ 5.000 de trenuri îşi vor înceta circulaţia pe tot teritoriul R. Austria, urmând a fi perturbată şi circulaţia feroviară transfrontalieră, precum şi cea de noapte. Sunt posibile anulări de curse feroviare şi în data de 29 noiembrie 2022”, a transmis MAE.

În acest context, se anticipează perturbări serioase ale circulaţiei în transportul public. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte orarul feroviar din R. Austria, accesând:  https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikankuendigung 

şi  https://fahrplan.oebb.at/webapp/#!P|TP!histId|0!histKey|H785

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Austria: 0043 1 5032465, 0043 1 5052381, 0043 1 2309510 şi 0043 1 5051627 (tarif local Austria), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de permanenţă al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Republica Austria: + 0043 69911726027.

Continue Reading

International

Poliţia ucraineană cercetează dispariţia a peste 6000 de copii

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Guvernul britanic ia în calcul să interzică studenţilor străini să urmeze cursuri universitare în Regatul Unit

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Şase milioane de ucraineni sunt în continuare fără curent electric din cauza bombardamentelor Rusiei

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Preşedintele rus Vladimir Putin se întâlneşte cu mame ale soldaţilor trimişi la luptă în Ucraina

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

%d blogeri au apreciat: