Connect with us

National

Zece parlamentari romani, dintre cei aleși, au ajuns la închisoare

Legislatura se încheie cu zeci de parlamentari cercetaţi penal sau condamnaţi cu suspendare .

Published

on

Parlamentul roman, ales în 2012, îşi încheie cei patru ani de mandat în formulă restrânsă.

Zece dintre aleşi au ajuns după gratii. Alţii au demisionat pentru a-şi rezolva, departe de ochii opiniei publice, problemele cu justiţia. Printre aceştia, nume grele ca Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Sorin Roşca Stănescu şi Darius Vâlcov.

Primul deputat care a schimbat fotoliul din plen cu celula închisorii a fost George Becali. După numai şase luni de mandat, a fost condamnat în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării.

Nu s-a împlinit un an de la instalarea Parlamentului, că a mai venit o condamnare. Senatorul Antonie Solomon a ajuns după gratii, pentru luare de mită.

Alte condamnări care au vizat nume grele: Monica Iacob Ridzi, Relu Fenechiu şi Sorin Roşca Stănescu au părăsit, pe rând, băncile din plen.

Senatorul Dan Voiculescu a demisionat din parlament înainte de condamnare. Un an şi jumătate mai târziu, a ajuns după gratii.

Şi fostul ministru Miron Mitrea a fost condamnat la scurt timp după ce a demisionat din legislativ.

Nume ca Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Darius Vâlcov au demisionat din cauza dosarelor penale, înainte de a se ajunge la condamnări în instanţă.

Parlamentul a înregistrat şi o premieră: un deputat UDMR a fugit în Ungaria după ce colegii au încuviinţat arestarea sa. Marko Attila şi-a trimis demisia pe mail, dar a fost dat în urmărire prin Interpol.

Legislatura se încheie cu zeci de parlamentari cercetaţi penal sau condamnaţi cu suspendare care se află încă în funcţie.

 

Sursă: Digi24