DE ACTUALITATE

Zilele Asistentei Sociale organizate la Craiova

Craiova a fost astazi gazda unui eveniment de amploare, de Informare si Constientizare asupra importantei Serviciilor publice de Asistenta Sociala , organizat cu ocazia Zilelor Asistentei Sociale in Romania. Evenimentul a inceput in jurul orei 11:00 si a avut loc la Ramada Plaza, Craiova !

Inițiativa celor implicați, între care Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Dolj, Fundația Terre des homes- Elveția, Colegiul National al Asistenților Sociali-Filiala Dolj și Universitatea din Craiova, Facultatea de Stiințe Sociale, vizează îmbunătațirea la nivel local a activităților de prevenire pentru copiii expuși diverselor situații de risc, cum ar fi separarea de părinți, abuzul, traficul , delicvența, și altele , prin consolidarea rețelei de protecție a copilului și implementarea de măsuri adecvate nevoilor copiilor și familiilor lor  . Un alt aspect foarte important vizat de acest eveniment este și promovarea platformei online de invățare Child-Hub.  Pe Hub-ul pentru Protecția Copilului childhub.org/ro puteți învăța și explora.

Acest website aduce laolaltă știri, bibliotecă bogată, practici promițătoare, cursuri online, resurse pentru formatori, videouri și multe alte materiale pentru studiu individual.

Pentru cei care sunteti interesați de un job in domeniul social sau de activități de voluntariat, puteți deveni membru al comunității ChildHub, puteti să vă conectați cu  alte persoane  și să faceți schimb de informații,  de exemplu puteti  lua legătura cu alți profesioniști din regiune, comunica cu ei pe forum, discuta cazuri, puteti să aflați ce evenimente vor avea loc și să participați la ele.

Puteti afla de asemenea ce posturi vacante în domeniul protecției copilului sunt libere la moment cand accesati platforma, puteti să puneți  întrebari profesionale , să solicitați un sfat, sau  să trimiteți sugestii.  In cadrul evenimentului au mai fost prezentate aspecte legate de promovarea profesiei de asistent social, dar si aspecte legate de implicarea factorilor de decizie judeteni si locali in ameliorarea bunăstării sociale a comunităților vulnerabile !

Un element de noutate in asistenta sociala din Romania il constituie faptul ca odata cu aprobarea Hotararii de Guvern, care prevede revizuirea regulamentelor cadru de organizare si functionare a SPAS-urilor, fiecare primarie din Romania va avea un asistent social !

 

 

%d blogeri au apreciat: