Connect with us

Evenimente

Zilele Municipiului si Festivalul „Mihai Viteazul”, luna aceasta la Craiova

Concerte in aer liber, concurs de sosii ale lui Mihai Viteazul si cantareti celebri pana la sfarsitul lui mai, la Craiova.

Published

on

Luna mai va fi plină de evenimente culturale şi sportive, la Craiova.

Calendarul se deschide cu „Luna Tango”, un proiect cultural care începe pe 15 mai, la Filarmonica Oltenia, fiind un spectacol de muzică live-tango-teatru unic în cadrul căruia vor fi prezentaţi dansatori de tango argentinian din România şi din străinătate.

Craiovenii sunt invitaţi apoi la Campionatul Naţional Universitar de Fotbal Feminin, care va avea loc între 27 şi 29 mai.

Tot luna aceasta, craiovenii sunt invitaţi la Festivalul „Mihai Viteazul”. Cea de-a IV-a ediţie se desfăşoară timp de două zile, pe 21 şi 22 mai şi este organizată de Primăria Craiova, în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, urmând să se desfăşoare, ca şi în anii precedenţi, în Centrul Vechi al oraşului. Autorităţile pregătesc, şi de această dată, un spectacol cu aer medieval care ne va duce în vremea domnitorului Mihai Viteazul, cu costume, arme, muzica de epoca şi lupte. Pentru această ediţie, organizatorii şi-au propus să vină şi cu un concurs de sosii ale lui Mihai Viteazul.

După ce se vor încheia cele două zile de festival, vor începe şapte zile de sărbătoare dedicate „Zilelor Craiovei”. Cea de-a XX-a ediţie a fost programată pentru perioada 23 şi 29 mai. Ca şi în alţi ani, craiovenilor li se oferă o săptămână de sărbătoare în care fiecare zi este ocupată cu tot felul de manifestări.

După modelul din ediţiile anerioare, vor fi mini-concerte folclorice în fiecare cartier al oraşului. Vor fi şi trei seri de concerte care vor fi susţinute în Piaţa Mihai Viteazul. Vineri, vor urca pe scenă Alina Eremia, Ami şi Voltaj, iar sâmbătă – CRBL, Cristina Bălan Band şi Ștefan Bănică Junior.

Duminică seara, în ultima zi de sărbătoare, Opera Română Craiova va pune în scenă „Carmen” de Bizet. Concertul extraordinar va fi prezentat în aer liber, în centrul Craiovei.

 

Sursa: cvlpress.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: