Connect with us

Evenimente

Zilele mondiale fără telefon mobil

Pe 6, 7 şi 8 februarie

Published

on

De astăzi timp de trei zile sunt marcate zilele mondiale fără telefon mobil. Iniţiatorii acestei campanii propun ca oamenii să nu mai folosească telefonul pe 6, 7 şi 8 februarie sau cel puţin să reducă numărul convorbirilor şi al SMS-urilor. Ei vor astfel să atragă atenţia asupra impactului pe care tehnologiile moderne îl au asupra mediului şi vieţii cotidiene prin schimbarea obiceiurilor de comunicare.

Studiile arată că în ultimii ani viaţa oamenilor a depins tot mai mult de acest aparat. Două treimi din utilizatori spun că îşi verifică telefonul pentru mesaje, alerte sau apeluri chiar dacă nu îl aud sunând sau vibrând. Se estimează că anul acesta aproape 5 miliarde de oameni vor utiliza telefoane mobile. Ideea zilelor fără telefon a fost lansată de un scriitor francez în 2001.

Între timp telefoanele inteligente câştigă popularitate la nivel mondial, potrivit unei analize publicate de o organizaţie americană. Coreea de Sud unde 95% din populaţie deţine telefoane inteligente conduce îm acest clasament.

Pe locul al doilea în acest top se situează Israel unde 88% dintre respondenţi deţin telefoane inteligente, urmează Olanda cu 87% şi Suedia cu 86%. Topul economiilor emergente este condus de Africa de Sud şi Brazilia, fiecare cu 60% dintre locuitori, propietari de telefoane inteligente. Ultimul stat din acest clasament este India unde 24% din populaţie deţine un smartphone.

Analiza a fost realizată pe 30.000 de perosane adulte din 27 de tări la mijlocul anului trecut, transmite Agerpres.