Connect with us

National

Zilele Școlii

Haine de sărbătoare.

Published

on

În perioada 21-25 noiembrie 2016, Şcoala Gimnazialã “Liviu Rebreanu” din Mioveni, județul Argeș, va îmbrăca haine de sărbătoare, cadrele didactice şi elevii participând la numeroase activități dedicate Zilelor Școlii.

Manifestările vor debuta luni, 21 noiembrie, la ora 9, cu deschiderea festivă.

Jocuri distractive, competiţii sportive, concursuri, întâlnire cu dascălii pensionari ai şcolii, dar şi cu alte surprize pregătite de cadrele didactice pentru elevi.

Școala Generală cu clasele I-VIII “Liviu Rebreanu” din Mioveni a fost dată în folosinţă pe 24 octombrie 1980 şi dispunea la acea dată de 17 săli de clasă şi 3 laboratoare. În anul 1992 s-a amenajat aici un nou spațiu, cu 24 de săli de clasă, două laboratoare și o bibliotecă cu sală de lectură. Pe 1 iunie 2004 s-a dat în folosinţă și moderna sală de sport, în care echipele Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012 își susțin antrenamentele și competițiile din ligile naționale de volei și handbal.

Dat fiind numărul mic de elevi de la Școala Generală „Marin Sorescu” Racovița, din septembrie 2014 unitatea de învățământ și-a pierdut personalitatea juridică și a fost absorbită de Școala Generală „Liviu Rebreanu”.
În prezent, școala are 70 de cadre didactice, care școlarizează un număr de 1.020 de copii în trei cicluri (37 de preșcolari, 499 de elevi la învățământul primar și 488 la învățământul gimnazial). Munca dascălilor și rezultatele elevilor obținute în urma participării la numeroase concursuri și olimpiade s-au concretizat în binemeritate locuri I, II și III atât la nivel judeţean, cât şi la concursuri naţionale.
%d