Connect with us

Regional

Ziua Centrelor EUROPE DIRECT

Ziua Centrelor Europe Direct este un eveniment comun al întregii Rețele Europe Direct România.

Published

on

La data de 5 octombrie întreg mapamondul sărbătorește Ziua Mondială a Educației, o ocazie potrivită pentru a conștientiza rolul pe care educația îl are în formarea tinerilor și în dezvoltarea societății, în general.
Cu acest prilej, întrucât prioritatea Reprezentanței Comisiei Europene din acest an este educația, Rețeaua Națională a Centrelor de Informare Europe Direct a hotărât să marcheze această zi printr-un eveniment sau o serie de evenimente dedicate, sub genericul Ziua Centrelor Europe Direct.
Ziua Centrelor Europe Direct este un eveniment comun al întregii Rețele Europe Direct România, asigurându-se astfel creșterea coeziunii și a coerenței interne, precum și susținerea elementului de common narrative, așa cum a menționat Pia Ahrenkilde Hansen, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene în cadrul Reuniunii Generale a Rețelei Europe Direct, desfășurată la Bruxelles în perioada 19-22 octombrie 2015.
Astfel, de Ziua Mondială a Educației, dar și pe parcursul întregii săptămâni, fiecare Centrul Europe Direct din țară se va implica în organizarea unor evenimente care se vor desfășura simultan în fiecare dintre cele 31 de comunități vizate de cele 31 de centre de informare, acoperind astfel nevoia de informare a comunității locale, cât și conectarea la realitatea acesteia.

Centrele Europe Direct reprezintă un punct de contact local pentru toate instituțiile UE și cooperează cu alți parteneri de informare activi. Ele completează și susţin activitatea Reprezentanțelor Comisiei Europene și a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local și regional.