Connect with us

Regional

Ziua Internationala a Tolerantei la Craiova

Un eveniment organizat de Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman”, American Corner, ANTER si Erasmus+.

Published

on

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și American Corner Craiova în parteneriat cu Asociația ANTER, Ecological Voluntary Service, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, organizează luni, 16.11.2015, ora 11:00, Ziua Internațională a Toleranței.

La eveniment vor participa elevi ai Liceului Teoretic “Nicolae Titulescu” împreună cu profesorul Livia Catană. Elevii vor participa activ la prezentări Power Point, sesiuni de discuții pe tema toleranței și la o expoziție de fotografie, realizate de studenți străini, voluntari: Andrea Baztan, Alfredo Martinez, Onur Salman, Hehmet Haykir și Iga Golebiowska.

Ziua Internațională a Toleranței este o sărbătoare anuală declarată de Organizația Națiunilor Unite în 1995 pentru ca oamenii să conștientizeze pericolele intoleranței. Se sărbătorește pe 16 noiembrie. Lumea în care trăim se confruntă cu războaie, terorism, crime împotriva umanității, epurare etnică, discriminarea minorităților și a imigranților și cu o multitudine de alte abuzuri împotriva ființelor umane. Globalizarea însăși, în timp ce unește popoarele lumii, poate să ducă și mai mare teamă și la interiorizare. Și o dată cu teribilele amenințări la adresa vieții și dezvoltării planetei crește și potențialul de tensiune ce duce la intoleranță. Principalii misionari ai schimbării sunt statele, care semnează și ratifică tratatele și convențiile internaționale.

%d blogeri au apreciat: