Connect with us

Regional

Ziua Jandarmeriei Române, marcată la Craiova (AUDIO)

Published

on

Anul acesta, în ziua de 3 aprilie, se împlinesc 174 de ani de la data la care domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obștesc, prin semnarea actul de înființare a jandarmeriei și anume, ”Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, cu rolul de ”a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”. Prin această lege a fost dat statutul juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare.

În acest context, astăzi, la Craiova, a avut loc o conferință de presă în care au fost prezentate activitățile desfășurate și rezultate obținute, în primele 3 luni ale acestui an, ale Grupării de Jandarmi Mobile „Fraţii Buzeşti” Craiova”.

În total, au fost executate peste 1500 de misiuni de ordine publică. De asemenea, au fost constatate și peste 40 de fapte de natură penală în privința traficului și consumului de droguri. Cu mai multe detalii, generalul de brigadă Cosmin Mirea – comandantul grupării.

A consemnat Claudiu Vasile, Radio Oltenia Craiova

Sursă foto: Claudiu Vasile, Radio Oltenia Craiova