Connect with us

International

Ziua Mondială a Laptelui în Şcoli

Această zi a fost instituită pentru prima dată în anul 2000 de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.

Published

on

În fiecare an, în ultima zi de miercuri din luna septembrie, peste 40 de ţări din întreaga lume sărbătoresc „Ziua Mondială a Laptelui în Şcoli”.

Această zi a fost instituită pentru prima dată în anul 2000 de ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură, devenind de atunci, un eveniment anual pe care multe ţări l-au transformat în sărbătoare naţională.
Programul guvernamental ”Laptele și cornul” este destinat elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore.

Pentru că au fost situații în care, în locul cornurilor au fost distribuite napolitane, iar în locul laptelui brânză topită sau unt, rezultând combinații greu de asociat, cum ar fi brânza topită cu napolitană, în caietul de sarcini este trecută condiția ca produsele de bază distribuite să fie cornurile, distribuirea biscuiților uscați, ambalați în pachete de 80 de grame, neputând să depășească 33% din valoarea contractului. Pentru copiii cu diabet sau alte afecțiuni care impun un anumit regim trebuie respectat regimul alimentar prescris de medicul specialist, tipul de hrană de regim şi cantitatea necesară.

 

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON