Connect with us

Regional

Ziua Olteniei a fost marcată în Bănie

Published

on

Ziua Olteniei este marcată, astăzi, în Bănie, printr-o serie amplă de manifestări. Un eveniment festiv a avut loc (de la ora 13.00) la Centrul Constantin Brâncuși – Muzeul Jean Mihail din Craiova. La evenimentul  organizat de Primăria Craiova, în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, a participat  și Vice-Ambasadorul Marii Britanii în România, Excelența Sa Tanya Collingridge.

În deschidere, Garda „Pandurii Vladimirescului” din Mehedinți, sub comanda personajului Tudor Vladimirescu a  întâmpinat oficialitățile cu onoruri militare.

De la tradiționalul dans al Călușului, la spectacolul de dans contemporan ”Lost Bird”,  și  până la  recitalul  fusion jazz-folcloric – Etherophonia (în interpretarea artiştilor de la Filarmonica Oltenia şi Ansamblul Folcloric Maria Tănase ), tradițiile, istoria Olteniei,  dar și valorile  prezentului s-au împletit într- o prezentare inedită.

Manifestarea de la Centrul Brâncuși a cuprins și expoziţia gastronomică Dolju-n bucate, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj:

Alte trei expoziții sunt găzduite de Centrul Brâncuși, până duminică, 26 martie. • Un loc de poveste – Parcul Nicolae Romanescu, Muzeul Olteniei, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman

Craiova de altădată, Muzeul Olteniei

7 STĂRI … – expoziţie artă contemporană, Uniunea Artiştilor Plastici România, filiala Craiova