Connect with us

Regional

„Ziua Pământului”, la ”Aman”

Published

on

„Ziua Pământului” este un eveniment anual care se desfășoară în data de 22 aprilie, iar Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova îi dedică o serie de manifestări. Astfel, pe tot parcursul lunii aprilie, instituția pune la dispoziția publicului o expoziție de carte și materiale multimedia. În aceeași perioadă vor fi vizionate filme documentare pe teme ecologice, urmate de dezbateri.

De asemenea, pe platforma earthday.org, biblioteca deja apare pe harta lumii alături de alte peste 190 de țări, în urma înscrierii a două ateliere cu tema protecției mediului înconjurător și combaterii efectelor încălzirii globale.

Obiectivul activităților din această lună constă, mai ales, în sensibilizarea și responsabilizarea în legătură cu necesitatea sortării gunoiului, cât și în legătură cu modalitățile concrete de recuperare, reciclare și refolosire a materialelor.

Luând naștere în anul 1970 în SUA, „Ziua Pământului” include numeroase evenimente de informare și ecologizare care sunt coordonate la nivel global de platforma Earth Day (earthday.org).