Connect with us

National

Ziua pompierilor este sărbătorită astăzi în toată țara

Published

on

Sursă imagine: ISU Dolj/facebook

În județul Dolj a avut loc în aceasta dimineță, la sediul inspectoratului, festivitatea de premiere a serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență care s-au evidențiat prin rezultatele obținute la concursurile profesionale din acest an.

Și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt marchează acest eveniment, prin mai multe acțiuni.

De la ora 12:00, pe platoul din fața Prefecturii, vor fi organizate ateliere cu prezentări de tehnică de intervenție. La ora 13:00, se va desfășura ceremonialul militar dedicat Zilei Pompierilor din România, urmat de defilarea cadrelor ISU Olt și a tehnicii de intervenție. Tot astăzi, până la ora 14:30, pot fi vizitate sediile pompierilor din Olt.

În acest an, Ziua Pompierilor din România coincide cu Ziua Informării Preventive, care este marcată de fiecare dată când 13 este într-o zi de MARȚI, indiferent de luna anului. Având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive a fost sărbătorită încă de ieri de pompierii mehedințeni sub sloganul „Preveniţi ghinionul”. Purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Raluca Târcă:

A consemnat Daniela Diaconu, care precizează că în județul Gorj, în acest an, de Ziua Pompierilor, sunt prezente Centrul mobil de instruire a populației, format din două simulatoare mobile de ultimă generație, dar și Caravana SMURD. Acestea vor ajunge mâine, 14 septembrie, în localitățile gorjene Jupînești, Vladimir și Crușeț. Totodată, la toate sediile subunităților de intervenție este organizată astăzi Ziua porților deschise.

%d blogeri au apreciat: