Connect with us

Regional

Ziua Protecţiei Civile la Craiova

Pompierii îşi vor prezenta o parte a tehnicii.

Published

on

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj îi invită pe craioveni, mâine, între orele 10.00 şi 15.00, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova, unde se vor desfăşura o serie de activităţi menite să marcheze Ziua Protecţiei Civile din România.

Pompierii îşi vor prezenta o parte a tehnicii şi a materialelor de intervenţie specifice, expoziţii de foto-video şi pictură, dar vor desfăşura şi activităţi tehnico aplicative şi exerciţii demonstrative.

Vor fi amplasate ateliere pirotehnice, de prezentare a grupei de salvare din medii acvatice (scafandri), de prezentare a unor tehnici de acordare a primului ajutor medical, urmând să fie aduse şi cele mai spectaculoase autospeciale.

În plus, în cadrul subunităţilor de intervenţie, în zilele de 25 şi 26 februarie, între orele 10.00 – 15.00, se organizează „Ziua Porţilor Deschise” cu accent pe prezentarea tehnicii de intervenţie; informarea cetăţenilor asupra celor mai frecvente riscuri de incendiu, popularizarea măsurilor specifice de prevenire a acestora şi promovarea utilităţii echipării locuinţelor cu detectoare de fum şi mijloace de primă intervenţie; organizarea unor activităţi specifice cu echipajele de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor”.

Pentru vineri, 26 februarie, sunt programate ceremoniale pentru sărbătorirea Zilei Protecţiei Civile din România, care se vor încheia în Piaţa „Mihai Viteazul”, cu înmânarea Drapelului de Luptă al Unităţii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: cvlpress.ro

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: