Connect with us

Regional

 ,,Ziua Rădineștilor,, – locuitorii sunt așteptați duminică 16 iunie la sărbătoarea comunei

Published

on

Locuitorii comunei Rădinești aniversează 535 de ani de atestare documentară și sunt invitați să participle la  foarte multe evenimente și concursuri. Autoritățile transmit că evenimentele vor începe la ora 09,00 și îi așteaptă pe toți să se bucure de această zi specială.

În cadrul evenimentului, participanții vor bucura de premii si diplome de excelență, un Festival-concurs de muzică populară, dar si un concert cu melodii populare tradiționale ce vor încânta inimile celor prezenți. Vor fi așadar spectacole pline de culoare și ritmuri vii, aducând în prim-plan tradițiile și obiceiurile locului.

De asemenea, vor fi prezentate cartea ,,Popasuri musicale,, și revista ,,Interfluvii,, iat taraful Marcel Parnica, indrăgita solistă Mariana Ionescu Căpitănescu și alți interpreți vor încânta publicul cu muzică live creând o atmosferă de sărbătoare și bucurie în aer liber.

Pentru iubitorii de produse gastronomice tradiționale va fi un prilej perfect de a degusta și aprecia produse unice din partea locului cum ar fi ,,zăbicul,, și prăjitura cu mălai și mărar.

Evenimentul este un prilej perfect pentru localnici să se reunească, să se distreze și să celebreze tradițiile și obiceiurile comunității lor. Astfel, această sărbătoare va rămâne cu siguranță în inimile tuturor celor prezenți și va aduce bucurie și amintiri frumoase pentru mult timp de acum înainte.

Prof dr Constantin Arcuș, președintele Societății Cultural-Stiințifice Rădinești:

Un interviu realizat de Mirela Dobre