Connect with us

Evenimente

Ziua veteranilor de război

Ziua Veteranilor de Război este marcată în România anual, la 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

Published

on

Ziua Veteranilor de Război este marcată în România anual, la 29 aprilie, conform HG nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

În acest context Brigada 2 Infanterie “Rovine” din garnizoana Craiova în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – Filiala Dolj va organiza o ceremonie militar-religioasă, vineri 28 aprilie 2017, începând cu ora 11.00,  la monumentul Eroilor Români din cimitirul Sineasca.

Ziua Vereranilor de Război va fi marcată și la Râmnicu Vâlcea unde, vineri, 28 aprilie 2017, începând cu ora 10.00, la Statuia Independenţei din centrul municipiului va avea loc o ceremonie militară şi religioasă în cadrul căreia  se vor depune coroane şi jerbe de flori, la activitate fiind invitați să participe, alături de militarii din garnizoană, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai organizaţiilor sociale şi culturale din Râmnicu Vâlcea.

%d