Connect with us

Regional

1 Decembrie, la Slatina și Caracal

100 de ani de la Marea Unire

Published

on

Prefectura Olt, în colaborare cu Primăria şi Garnizoana Slatina vor organiza, cu începere de la ora 10:00, ceremonialul militar şi religios, cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la statuia lui A. I. Cuza, înainte de manifestare municipalitatea distribuind participanţilor cocarde, steguleţe şi fulare tricolore.

Ceremonia dedicată Zilei României se va încheia cu o paradă militară la care vor participa forţe şi tehnică militară din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi Poliţiei Locale Slatina. 

Filmul documentar „Slatina în Centenar” va fi proiectat pe parcursul întregii zile pe un ecran LED, instalat pe esplanadă, în aceeaşi locaţie urmând a avea loc concerte cu artişti consacraţi. În intervalul orar 11:00 – 13:00 va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”, de la ora 13:00 recitalurile interpreţilor de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu şi Claudia Ghiţulescu, iar de la ora 15:00 este programat concert de muzică etno – dance, susţinut de formaţia „Ro-Mania”. Recitalul interpretei de foclor Viorica Macovei începe la ora 16:00, iar o oră mai târziu elevii Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina vor oferi un moment artistic deosebit. Aprinderea iluminatului festiv în oraș pentru Sărbătorile de Iarnă este anunţată pentru ora 18:00 şi tot de la aceeaşi oră şi până la 19:00 va fi în concert Paul Ciprian Surugiu (Fuego).

Şi la Caracal au loc evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, acestea culminând cu un moment care se va desfăşura pe platoul administrativ şi anume invitarea caracalenilor la o porţie cu fasole şi cârnaţi. „Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României vor începe la ora 10:00 cu prezentarea onorului şi întâmpinarea oficialităţilor la Monumentul Eroilor de pe strada Piaţa Victoriei. După intonarea imnului naţional, se va oficia serviciul religios pentru cinstirea eroilor, pentru ca apoi festivităţile să fie continuate de alocuţiunea primarului, urmată de un moment artistic susţinut de Ansamblul Folcloric „Romanaţi”. După momentul solemn al depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor căzuţi la datorie urmează defilarea Detaşamentului de Onoare. 

%d blogeri au apreciat: