Connect with us

Regional

21 de persoane reținute pentru furt de cărbune și tăinuire

Percheziţii la 27 de locaţii din Rovinari, Fărcăşeşti, Plopşoru, Cîlnic şi Aninoasa

Published

on

La data de 03 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în baza autorizaţiilor de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Târgu Jiu, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj în colaborare cu S.R.I. Gorj şi D.I.P.I. -S.I.P.I. Gorj şi cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Fraţii Buzeşti” Craiova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au efectuat percheziţii la 27 de locaţii din oraşul Rovinari şi comunele Fărcăşeşti, Plopşoru, Cîlnic şi Aninoasa, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în sustrageri de cărbune de pe benzile transportoare ale unei societăţi comerciale de exploatare cărbune.

De  asemenea, au fost puse în executare 29 de mandate de aducere, suspecţii fiind conduşi la sediul I.P.J. Gorj pentru audieri şi continuarea cercetărilor.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost identificate şi indisponibilizate 7 autoutilitare, suma de 8.530 de lei şi cantitatea de 64 de tone de cărbune, bunuri susceptibile de a proveni din comiterea de infracţiuni şi la săvârşirea acestora.

În urma probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pe baza de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore a 21 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de furt şi tăinuire.

Urmează ca în cursul zilei de astăzi suspecţii să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propuneri legale.

 

 

Sursa: IPJ Gorj