Connect with us

Fapt divers

5 alimente anticancer pe care să le introduci în dietă

Dietele în care predomină legumele şi fructele reduc considerabil riscul de cancer, arată studii recente.

Published

on

Dietele în care predomină legumele şi fructele reduc considerabil riscul de cancer, arată studii recente. Iata 5 alimente anticancer pe care este bine să le introducem  în dietă:

Broccoli
Toate legumele crucifere (varza, conopida etc.) sunt alimente care previn cancerul de prostată, de sân, pulmonar și de colon. Totuși, broccoli excelează la capitolul prevenire, datorită conținutului bogat de vitamina C și E, precum și minerale, cum ar fi calciu și fier.

Curcuma– este un condiment cu proprietăți anti-cancer, mai exact rădăcina, ale cărei componente anti-cancer inhibă dezvoltarea tumorilor.

Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de instalarea cancerului. În plus, este un puternic detoxifiant, activând enzimele din ficat, care au un mare rol în eliminarea toxinelor.

Sfecla roşie este una dintre legumele cu cea mai mare putere antioxidantă, luptând împotriva radicalilor liberi (poluare, chimicale, radiaţii), care îmbătrânesc celulele corpului înainte de vreme.

În struguri, afine şi mure se găseşte un antioxidant de cinci ori mai puternic decât beta-carotenul şi de 50 de ori mai puternic decât vitamina E. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini cu 50% înmulţirea celulelor canceroase.

 

Sursa: click.ro