Connect with us

Fapt divers

6 motive sa te trezesti inainte de ora 6

Published

on

Deja cu toții cunoaștem celebra zicală “Cine se trezește de dimineață, departe ajunge”. Cei care vor să aibă success în ceea ce fac se ghidează deja după acest principiu. De ce? Chiar dacă dormitul în plus sună mai bine, trezitul odată cu zorile are mai multe beneficii decât credem.

  1. Ai timp să îți planifici sarcinile zilei. Majoritatea dintre noi nu ajungem să ne ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am propus într-o zi tocmai pentru că nu avem un plan bine stabilit. Întâmpinăm tot felul de obstacole care ne fac să ne pierdem concentrarea și ne atrag atenția de la lucrurile cu adevărat importante pe care le avem de realizat.
  2. Îti gestionezi timpul. Creează-ți o mapă în minte, un tabel cu fiecare activitate și un interval orar pentru începerea si finalizarea proiectelor zilei respective. Cu un plan și un orar bine stabilit, munca ta va fi mai eficientă și mai productivă.
  3. Ai timp să faci mișcare. Da, sună suprasolicitant, dar nu este. Dimineața, organismul tău este o bombă de energie. Antrenamentul matinal dă cel mai mare randament. Fie că este vorba de gimnastica de înviorare, alergat sau alte tipuri de mișcare, sportul de dimineață ajută la eliberarea endorfinelor, substanțe proprii corpului, care sunt responsabile cu transmiterea energiilor pozitive.
  4. Ai timp să iei micul dejun. Prima masă a zilei este foarte importantă, pentru că asigură necesarul zilnic de vitamine și energie. Dacă te trezești devreme, organismul tău are nevoie de hrană ca să funcționeze corect. Și poți să te bucuri de un mic dejun îmbelșugat, preparat după placul tău, fără să alegi repede ceva din frigider pentru că nu ai timp să mănânci.
  5. Oamenii de success fac deja acest lucru! Fondatorul rețelei de socializare Twitter a recunoscut că își începe ziua la ora 05:30, pentru că astfel are timp să facă sport. Și Tim Cook, CEO-ul Apple este recunoscut în companie pentru mail-urile cu obiectivele zilei pe care le trimite angajaților de la ora 04:30.
  6. Ești cu un pas înaintea tuturor. Începându-ți ziua devreme, ai parte de mai multă adrenalină, care te ajută să îți consolidezi spiritual creativ și încrederea în sine. În timp ce tu îți îndeplinești obiectivele, concurența ta doarme… la propriu!

În esență, disciplinarea pentru trezirea cu 2 ore mai devreme pe zi îți va mări nivelul de productivitate. Asta ar însemna aproximativ cam 14 ore câștigate într-o săptămână, 56 de ore într-o lună, 672 într-un an.

trezire

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: