Connect with us

Fapt divers

6 secrete care iti remodeleaza silueta

Cum arzi eficient mai multe calorii.

Published

on

Ceaiul verde conţine o multitudine de substanţe benefice şi care au un rol esenţial în accelerarea metabolismului. Astfel vei arde eficient mai mult calorii.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute băuturi care favorizează detoxifierea organismului şi eliminarea kilogramelor în plus.

Bogat în antioxidanţi, flavonoide si taninuri, această plantă de origine chinezească are şi numeroase proprietăţi terapeutice.

În ceea ce priveşte remodelarea siluetei, iată care sunt cele mai importante secrete ale ceaiului verde:

1. Conţine polifenoli

Ceaiul verde are un conţinut bogat de polifenoli, substanţe care acţionează prin creşterea temperaturii din interiorul corpului şi contribuie astfel la arderea mai eficientă a caloriilor. Acest proces poartă denumirea de termogeneză.

2. Furnizează organismului catehine

Acestea sunt compuşi organici ce ocupă aproximativ 20% din masa frunzelor de ceai. Principalul lor beneficiu este că, alături de polifenoli, contribuie la micşorarea vitezei de reacţie a enzimelor menite să transforme caloriile în grăsimi. Acestea mai au şi alte efecte benefice asupra sănătăţii, precum stoparea evoluţiei celulelor canceroase şi distrugerea bacteriilor care ar putea provoca intoxicaţii alimentare.

3. Are un conţinut moderat de cofeină

Spre deosebire de ceaiul negru, cel verde conţine cofeină în cantităţi mai mici, însă suficientă cât să diminueze pofta de mâncare, fără a cauza insomnii sau creşteri ale tensiunii arteriale.

4.Ceaiului verde nu îi lipsesc nici polizaharidele

Acestea sunt substanţe de structură macromoleculară din clasa hidraţilor de carbon, obţinute prin policondensarea mai multor molecule de monozaharide. Rolul lor este de a menţine un nivel scăzut al zahărului în sânge.

5.Reglează metabolismul

Consumatorii de ceai verde beneficiază de un metabolism accelerat, datorită substanţelor conţinute de băuturile care au la bază această plantă. Ceaiul verde ajută la arderea mai eficientă şi mai rapidă a grăsimilor din organism. Hormonul noradrenalină se manifestă diferit sub acţiunea ceaiului verde. Acesta este responsabil de accelerarea metabolismului, care devine mai evidentă în rândul consumatorilor de ceai verde.

6. Induce senzaţia de saţietate

Consumatorii de ceai verde şi studiile realizate pentru cunoaşterea beneficiilor acestei plante confirmă faptul că lichidul obţinut din infuzarea frunzelor de ceai verde ajută la sporirea senzaţiei de saţietate. Astfel, pofta de mâncare scade şi, odată cu ea, cantitatea alimentelor consumate. Mai puţine alimente înseamnă mai puţine calorii, iar acest lucru nu poate decât să îţi garanteze reuşita procesului de slăbire.

 

 

 

 

 

 

sursa: eva.ro

sursa foto gradinamea.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: