Connect with us

Fapt divers

8 fraze pe care să nu i le spui unui bărbat

Published

on

Ştim foarte bine, e greu să îţi găseşti jumătatea. Când eşti prea tânără, nu ai destulă experienţă şi poţi da greş în alegerea ta. Dar nici femeile mature nu au întotdeauna opţiunile cele mai fericite.
Iată o listă a diverselor tipuri de bărbaţi ce ar trebui să tre-zească suspiciuni femeilor care sunt în căutarea sufletului-pereche

1. «La ce te gândeşti acum?»

De ce o spui: pentru că femeile îşi doresc să ştie tot timpul ce se întâmplă în mintea celui pe care îl iubesc. Ele intuiesc că acolo se ascunde un secret important, pe care trebuie să-l afle ca să ştie cum să-l păstreze lângă ele.

Reacţia lui: tăcere

Şi bărbaţii bănuiesc că în mintea femeii de lângă ei se ascunde un secret important – de aceea, preferă să nu spună la ce se gândesc. Dacă o jignesc sau o şochează?

Cum rezişti ispitei: când are din nou expresia aceea ciudată pe faţă, iar tu îţi doreşti nespus să afli la ce se gândeşte, dă-i un pupic sau ia-l de mână. Aşa, ai mai multe şanse să îl determini să vorbească despre gândurile lui decât “pisându-l” cu întrebări.

2. «Arăt bine?»

De ce o spui: femeile au nevoie de complimente ca de aer. Din păcate, lucrurile merg pe dos: când te simţi frumoasă şi minunată, toată lumea ţi-o
spune; în zilele când ai avea mare nevoie de un compliment, nimeni nu ţi-l face…

Reacţia lui: dă ochii peste cap

El ştie deja ce urmează. El spune: “Arăţi minunat”. Tu: “Dar mi se pare că m-am mai îngrăşat”. El: “Nu-i adevărat”. Tu: “Nic măcar nu te-ai uitat”. El (cu intenţia de-a face o glumă): “Bine, te-ai îngrăşat”. Iar tu pui botul. Nu e de mirare că nu mai are nici un chef după o asemenea conversaţie.

Cum rezişti ispitei: dacă nu te simţi bine în pielea ta – şi asta i se întâmplă oricui câteodată – nimeni nu va reuşi să te convingă că arăţi la fel de bine ca ieri sau alaltăieri. Iar starea ta nu depinde oricum de felul cum arăţi… Mai bine du-te la o plimbare, fă sport sau uită-te la o comedie – pentru că ceea ce-ţi lipseşte sunt câţiva “hormoni ai fericirii”.

3. «Acum plecăm acasă»

De ce o spui: aţi stabilit înainte de petrecere că nu staţi foarte mult, fiindcă a doua zi de dimineaţă aveţi treabă. Acolo, el se poartă ca şi cum n-aţi fi vorbit nimic şi fiecare privire insinuantă a ta parcă îi sporeşte pofta de băut şi chefuit. Vrei să îi explici cât de tare te enervează că “s-a lipit” de scaun.

Reacţia lui: frondă

Poţi să-i spui şi de zece ori “ce facem noi acum” – nu vei obţine altceva decât să-ţi facă în ciudă. Urmarea va fi că a doua zi tu vei face singură treaba, în timp ce el va fi mahmur şi va dormi neîntors.

Cum rezişti ispitei: spune-i “Eu plec acasă acum”, şi chiar pleacă. Probabil că, fără micul “război” cu tine, petrecerea nu va mai fi oricum atât de interesantă şi există şanse mari să vină curând acasă. Dacă nu o face, trezeşte-l a doua zi dimineaţă şi pune-l la treabă.

4. «Nu vreau decât să te ajut»

De ce o spui: orice femeie are un instinct matern, care se activează când iubeşte pe cineva. De aceea, nu e de mirare că te trezeşti netezindu-i părul “în lume” sau certându-l că bea prea mult.

Reacţia lui: încăpăţânare

El e bărbat şi nu are nevoie de o a doua mamă. În consecinţă, pleacă fără fular, deşi e răcit şi îşi demonstrează lui, ţie şi lumii întregi că nu mai e puiul mamei.
Cum rezişti ispitei: când eşti tentată să alergi după el cu un sandviş sau un sfat înţelept, piaptănă căţelul sau sun-o pe prietena ta.

5. «Spune şi tu o dată ceva romantic»

De ce o spui: el o priveşte în ochi şi zice: “Cred că tatăl tău a fost un hoţ. Afurat stelele de pe cer şi le-a pus în ochii tăi”. Urmează un prim-plan, cu ochii ei în lacrimi, buzele lui şi, apoi, sărutul. Începe o muzică romantică – solo de vioară. Totul e exact cum ai visat. Dar, în loc de asta, tu primeşti un sms sec: “Facem peşte diseară?” Te superi şi îţi ceri şi tu dreptul la romantism.

Reacţia lui: refuz

E adevărat că ai dreptul la romantism. Dar cum tu pui mai mult preţ pe asta decât el, ar fi bine să faci chiar tu primul pas. Răspunde-i ceva romantic sau drăgălaş la sms-ul lui prozaic. Poate îl vei determina să îţi răspundă pe acelaşi ton… Dacă nu, îi serveşti ochiuri la cină.

6. «Bărbaţii sunt porci»

De ce spui asta: discutaţi cu prietenii voştri despre infidelitate. Iar soţul tău spune că, pentru un bărbat, e mai greu să reziste tentaţiilor, pentru că în bagajul lui genetic e scris să procreeze cât mai mult. Moment
în care te enervezi…

Reacţia lui: zâmbet mulţumit

Bărbaţilor le place să spună prostii de genul ăsta. Dar le place şi mai mult când femeile se enervează pe tema asta.

Cum rezişti ispitei: în loc să te enervezi, tratează problema
cu umor. Spune-i că de azi încolo nu te mai duci la serviciu, fiindcă în bagajul tău genetic scrie să stai acasă şi să visezi la bebeluşi. ŞIroagă-l ca mâine, când vine de la serviciu, să-ţi vâneze şi ţie un cerb.

7. «Trebuie să discutăm»

De ce o spui: v-aţi certat, nu vorbiţi de două zile, iar acum simţi nevoia imperioasă să îi spui tot ce ţi-a trecut prin cap şi la ce concluzii ai ajuns. În plus, vrei să ştii ce are el de zis.

Reacţia lui: bate în retragere

Propoziţia “Trebuie să discutăm” sună pentru el la fel de îmbucurător ca “Următorul, vă rog” în anticamera dentistului. Iar discuţii! Încă nu i-a trecut de tot durerea de cap de la ultima ceartă.

Cum rezişti ispitei: mai bine spune-i ceva drăguţ!: “M-aş bucura mult dacă mi-ai spune ceva ca să ne împăcăm”. Sună ca o invitaţie, nu ca o declaraţie de război – iar discuţia o să vină de la sine.

8. «Unde ai fost aseară până la ora…?»

De ce o spui: aseară a venit târziu, iar telefonul lui mobil era închis. Te-ai gândit încontinuu ce face. Iar acum, doar o întrebare te desparte de sfârşitul temerilor tale…

Reacţia lui: secretomanie

Nimic nu-l enervează mai mult decât să i se ceară o listare minuţioasă a activităţilor lui. Înseamnă că e controlat şi că i se îngrădeşte libertatea.
Cum rezişti ispitei: în loc să-i pui întrebări, povesteşte-i ce ai făcut tu. Dacă nu îţi va vorbi şi el despre ce a făcut, mai bine lasă-l în pace. Nu e uşor, dar e mai bine aşa! De dragul încrederii tale în tine, al lui şi al relaţiei, străduieşte-te să dai această dovadă de încredere, ne spune unica.ro