Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Nu stiti ce sa gatiti la cina in seara asta?

Nu stiti ce sa gatiti la cina in seara asta?

Publicat de Cosmin Meca, 15 septembrie 2015, 12:31 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

Originara din Elvetia, aceasta placinta rapida de cartofi la tigaie, rosti, era servita de catre fermierii elvetieni la micul dejun. Acum a devenit foarte raspandita in toata Elvetia si se serveste ca fel principal. Este o reteta absolut delicioasa si foarte simplu de facut. O puteti servi langa fripturi, salate, oua, branzeturi sau simpla.

Ingrediente – Rosti Placinta de cartofi Elvetiana

  • 500-600 g cartofi
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • parmezan
  • 50-60 g unt

PONT! Puteti imbunatati reteta adaugand bacon

Mod de preparare – Rosti

  • Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.
  • Ii fierbem pentru cca 20-25 minute, apoi ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca bine bine. E foarte important sa fie foarte reci pentru ca altfel nu se pot da prin razatoare cum trebuie. Ideal ar fi sa fierbem cartofii seara si a doua zi sa facem rosti.
  • II curatam, ii pudram cu sare, piper si praf de usturoi (optional) dupa gust.
  • Ii dam pe razatoarea cu gauri mari.
  • Incingem o tigaie de teflon foarte, foarte bine si adaugam untul, cand untul se topeste si incepe sa sfaraie adugam cartofii razuiti pe care initial ii intoarcem cu o lingura de lemn ca sa prinda putina culoare.
  • Prajim tarta de cartofi cate 5 minute pe fiecare parte. Facem acest lucru cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii unse cu ulei. Asezam capacul sau farfuria direct pe suprafata tartei si intoarcem cu o miscare decisa tigaia cu fundul in sus. Apoi asezam, cu grija, tarta pe partea cealalta in tigaie si o prajim pentru inca 5 minute.
  • Dupa 5 minute asezam farfuria pe care o vom servi pe suprafata tartei si o rasturnam
  • Cand s-au rumenit putin ii presam cu lingura astfel incat sa rezulte o masa compacta
  • Servim rosti cu parmezan ras.

Este absolut delicios. Crocant la suprafata si moale inauntru iar usturoiul ii da un gust nemaipomenit!

Pofta buna si o seara minunata in familie sa aveti!

Swiss-Cuisine-Rosti-Recipe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O reteta recomandata de Laura Adamache www.lauraadamache.ro