Polițistul suspectat de pedofilie și-a petrecut noaptea după gratii
Publicat de Cosmin Meca, 9 ianuarie 2018, 08:49
Suspectul în cazul de pedofilie din Drumul Taberei, identificat drept un agent de la Rutieră, şi-a petrecut noaptea după gratii, după ce luni seară i-a însoţit pe anchetatori la el acasă, pentru percheziţii.
Vecinii, şocaţi de cele aflate, l-au huiduit pe bărbat, iar forţele de ordine au stat în gardă ca nu cumva mulţimea să-l atace. Grav este că acelaşi individ ar fi autorul altor două agresiuni sexuale în cazul unor minore.
Întregul scandal este o lovitură năucitoare pentru Poliţia Română, iar Ministerul de Interne cere acum anchete.
După mai multe ore de audieri, Eugen Stan a fost condus de anchetatori în locuinţa lui din Măgurele, unde aceştia au făcut percheziţii. Între timp, vestea că agentul de poliţie al Brigăzii Rutiere Bucureşti este acuzat de agresiuni sexuale asupra doi copii s-a răspândit printre vecini.
Anchetatorii au stat în apartamentul suspectului aproximativ două ore.
Locuinţa poliţistului e percheziţionată de anchetatori care caută şi alte probe, de exemplu, hainele pe care le purta în momentul comiterii infracţiunii. Procurorii vor căuta şi în telefoanele sau calculatorul suspectului unde s-ar putea să găsească şi înregistrări video sau poze cu victimele sale. Pe de altă parte, vecinii săi sunt consternaţi că locuiau în acelaşi bloc cu un om cu apucături atât de bolnave.
Eugen Stan este acuzat că a intrat în scara unui bloc din sectorul 6 împreună cu o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 9. Bărbatul fost filmat de camerele de supraveghere în timp ce mângâia şi săruta copiii, prea speriaţi ca să mai reacţioneze.
“M-am bucurat e impropriu spus. Vreau să fie pedepsit pentru ce a făcut. Cum ai putea să reacţionezi când ştii că siguranţa şi încrederea ce ar trebui să fie Poliţia Romana e de fapt un agresor”, a spus mama celor doi copii.
După ce a fost depusă plângerea, imaginile cu agresorul au fost distribuite pe paginile de socializare, iar Poliţia Română a făcut o prioritate din găsirea acestuia, postând mesaje puternice: “Te vom găsi, eşti prioritatea noastră”. Toate acestea s-au întâmplat în timp ce suspectul principal era chiar angajatul acestei instituţii.
“Dacă un poliţist din aia 300 era el şi umbla cu poza pe stradă şi zicea” îl cunoaşteţi pe ăsta”, tu dacă te uitai la ea ziceai că nu e„asta, că nu are cum să fie el”, spune tatăl.
Totuşi, el nu a fost recunoscut de niciun coleg până duminică, atunci când anchetatorii au distribuit în spaţiul public o nouă fotografie a suspectului, mult mai clară. Atunci, un angajat al Brigăzii Rutiere a sunat la Serviciul Omoruri.
Diana Sârca, purtatorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei:
“A fost condus la Capitală pentru audieri. A fost adus de la Brigada Rutieră. Plângerea a fost depusă vineri după amiază, iar pentru a se verifica modul în care au acţionat poliţiştii Secţiei 22, Poliţia Capitalei a dispus verificări de ordin administrativ.”
La audieri, Eugen Stan nu a recunoscut pe deplin ce a făcut, susţin poliţiştii.
“Nu am făcut rău nicunui copil. Doar i-am pupat şi mângâiat, pentru că iubesc copiii”, ar fi spus suspectul.
Investigaţia arată însă că Eugen Stan este suspect şi în alte trei dosare.
În 2009, o copilă a fost agresata sexual în lift de un individ care a rămas până acum neidentificat. În 2012, aceeaşi poveste s-a repetat cu o fetiţă în vârstă de 7 ani.
În ambele cazuri, poliţiştii au găsit probe ADN pe hainele victimelor care arată acum că Eugen Stan este suspectul principal.
Iar lista ororilor nu se opreşte aici. În 2016, agentul de poliţie ar fi agresat o colegă de birou, Nici investigaţia în acest caz nu a evoluat.
Ministerul de Interne a transmis acum că vrea o anchetă internă la Poliţia Romană.
Prin purtătorul de cuvânt, şefii poliţiei au oferit o parte din răspunsuri.
Georgian Drăgan, purtatorul de cuvânt al IGPR: “A activat la Brigada Rutieră în 2010 unde în urma activităţii profesionale desfăşurată a obţinut calificativele bun şi foarte bun. Testele utilizate de psihologii din Poliţia Română, nu pot identifica tulburări psihice. Ultima evaluare a persoanei în cauză a fost în 2014, iar următoarea era programată în 2019. S-au dispus măsuri de regândire a activităţii de cunoaştere a personalului, modificarea bateriilor de teste psihologice în ruma unor studii bineînţeles.”
Ca poliţist, Eugen Stan a fost testat psihologic de mai multe ori. Verificările s-au axat însă pe capacitatea lui de a conduce maşina.
Gabriel Diaconu, medic psihiatru: “Agresiunea sexuală este una situaţională şi de oportunitate, nu neapărat de exclusivitate. Care va să zică la o testare psihologică de rutină şi să pui asemenea întrebări şi nu poţi să îţi dai seamănă dacă persoana respectivă adulţi sau copii când vine vorba de sexualitate.”
Ministerul de Interne a cerut verificări inclusiv la Brigada Rutieră pentru a afla cum a fost posibil ca NIMENI să nu fi ştiut de înclinaţiile sexuale ale bărbatului.
Sursa: Pro TV