Connect with us

International

A fost lansată campania „Craiova Curată”

Primăria Municipiului Craiova a lansat campania „Craiova Curată”.

Published

on

Primăria Municipiului Craiova informează locuitorii că potrivit art. 4 alin (1) lit. c din H.C.L. nr. 319/2009, cu modificările şi completările ulterioare, „neîmprejmuirea şi nesalubrizarea terenurilor deţinute cu orice titlu” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500-2500 lei în cazul persoanelor fizice şi cu amendă cuprinsă între 1000 şi 2500 lei în cazul persoanelor juridice.

Dat fiind faptul că s-au adunat adevărate depozite de gunoaie pe terenurile proprietate privată neîngrădite, Primăria Craiova face apel la deţinătorii de terenuri să demareze acţiunile de curăţenie, fiind obligaţia exclusivă a acestora.

Serviciul Corp Control al S.C. Salubritate Craiova S.R.L va demara, în perioada următoare, acţiuni de control asupra acestor locaţii, în vederea depistării şi sancţionării contravenţionale a deţinătorilor de terenuri.

Pentru a asigura o eficienţă sporită a acestei acţiuni, Primăria Municipiului Craiova apelează la o nouă campanie de conștientizare a spiritului civic. Cetăţenii care tranzitează sau locuiesc în preajma terenurilor proprietate privată, transformate în focare de infecție din cauza celor care aruncă gunoaiele în locuri nepermise, sunt rugaţi să transmită către S.C. Salubritate Craiova S.R.L, pe adresa de email: craiovacurată@yahoo.com,  fotografii sau filmuleţe care surprind aceste aspecte, însoţite de locaţia exactă şi data la care au fost făcute.

Imaginile vor ajunge la Serviciul Corp Control, din cadrul SC Salubritate Craiova SRL. În cazul terenurilor neîntreţinute aflate în proprietate privată, se vor lua măsuri pentru identificarea proprietarului, în vederea somării şi, în caz de neconformare, a sancţionării contravenţionale a acestuia.