Connect with us

Fapt divers

A sunat clopoţelul!

Pauzele lungi și dese…

Published

on

Aţi auzit? Abia ce-a sunat clopoţelul! A început încă un an şcolar şi, ca orice început, şi acesta trebuia făcut cu piciorul drept. Şi ca orice început şi acesta a fost făcut cu o cruce largă mai la vedere sau mai pe furiş.

Elevii au implorat cerul să le dea dascăli prietenoşi şi care să implementeze sistemul de notare de la 8 în sus, trimestrul I să fie scurtat cu cel puţin două luni şi jumătate, vacanţele prelungite direct proporţional, orele de curs să aibă 5 cel mult 10 minute, iar pauzele dintre ore  să fie cuprinse între 50 şi 55 de minute. Apoi, tezele să se dea facultativ, lucrările de control să fie interzise prin lege, probele la examenul de bacalaureat să conţină numai materia de clasa I, trimestrul I, săptămâna a II-a.

La rândul lor, dascălii s-au rugat fierbinte să li se majoreze salariile cu sută la sută, să-i mai ţină pingelele de la pantofi măcar până-n primăvară şi să nu-i calce Popescu dintr-a XII-a cu limuzina.

În faţa icoanelor, părinţii şi-au dorit un an şcolar mai bun, un an şcolar în care să se ieftinească tabletele, ţigările şi băuturile alcoolice.

Apropos, gurile rele spun că  pe undeva, prin Oltenia, grădiniţa funcţionează într-o cârciumă. Unii spun că e bine, alţii că nu. E bine pentru că educăm tânăra generaţie încă din faţă. E bine să prindă încă din fragedă pruncie din experienţa lui nea Vasile care se drege dis-de-dimineaţă cu trăscăul de pufoaică şi se revigorează instantaneu cu petul de trei jumate de bere de la prânz. Pe de-altă parte, nu prea e bine pentru că programul grădiniţei perturbă serios procesul de aprovizionare şi, mai ales, gălăgia pe care o fac copilaşii în pauză deranjează nepermis de mult dezbaterile din sala de mese. Nu mai punem că huliganii din grupa mare joacă şotronul şi de-a-v-aţi ascunselea.

A început un nou an şcolar! Unii n-au manuale, alţii n-au rechizite, unii n-au nici hăinuţe… Constructorii mai trag o mistrie, grupurile sanitare sunt şubrede şi urât mirositoare, apa vine la găleată…

A început un nou an şcolar! S-au pus perdele curate la ferestre, s-a dat cu mătura, s-a lustruit clopoţelul, s-au ascuţit creioanele, au venit microbuze şcolare.

A început un nou an şcolar! Baftă tuturor!

 

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON