Connect with us

Regional

Accident tragic pe DN 67 în Vâlcea: Un autocar plin cu elevi s-a ciocnit de un alt autoturism

Published

on

Sâmbătă, un autocar plin cu elevi a fost implicat într-un grav accident rutier pe DN 67, în județul Vâlcea. Tragedia s-a produs în zona localității Tomșani, când autocarul, care transporta copii din Horezu aflați într-o excursie, s-a ciocnit violent cu un autoturism. Din păcate, șoferul autoturismului, un tânăr de 22 de ani din localitatea Copăceni, a fost declarat decedat.

Conform informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române și de seintamplainvalcea.ro, în incident au fost implicate un autoturism și un autocar care transporta 51 de elevi și 5 adulți. Cauza preliminară a accidentului pare a fi rularea pe sensul opus de către șoferul autoturismului, care a intrat în coliziune frontală cu autocarul.

  • Șoferul autoturismului a fost grav rănit și, în ciuda eforturilor echipajelor de intervenție de a-l resuscita, a fost declarat decedat la fața locului.
  • Elevii din autocar au suferit un șoc puternic în urma impactului. Doi dintre copii au avut atacuri de panică, iar unul dintre aceștia, împreună cu șoferul autocarului, au fost transportați la spital pentru evaluare și tratament.
  • Restul pasagerilor, deși afectați emoțional, au fost evaluați și sprijiniți de echipajele de urgență la locul accidentului.

Autoritățile au intervenit rapid pentru a gestiona situația și pentru a acorda ajutor celor implicați. Centrul Infotrafic a emis un comunicat prin care a informat publicul despre incident și a precizat că traficul în zonă a fost restricționat temporar pentru a permite intervenția echipajelor de salvare și desfășurarea anchetei.

Autoritățile îndeamnă șoferii să fie atenți și responsabili pe șosele pentru a preveni astfel de tragedii și pentru a asigura siguranța tuturor participanților la trafic.

Sursă text: I.P.J. Vâlcea

Sursă foto: gds.ro