Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală – 5 iunie – Alegeri locale

Published

on

Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova, vine cu soluții pentru un trafic pietonal sigur în municipiu. El susține că pietonii trebuie să se simtă în siguranță în Craiova, iar pentru asta vor fi făcute pasaje pietonale subterane și trotuare generoase. Pentru a descongestiona traficul în Bănie, pentru început, este nevoie de patru pasaje pietonale subterane: la Universitate, Piața Centrală, Rotonda și Viitorul, spune candidatul AUR la Primăria Craiova, Marian Vasile.  

****

Candidatul PNL la funcția de primar al comunei doljene Șimnicu de Sus, Sevastița Bora, le propune alegătorilor mai multe investiții pentru modernizarea localității. Printre acestea se numără asigurarea unui transport public în condiții civilizate și moderne, finalizarea proiectelor de apă și canal derulate în cele 12 sate componente,  executarea lucrărilor pentru  alimentarea cu gaze a comunei Șimnicu de Sus. În programul electoral al candidatului liberal, Sevastița Bora, se mai regăsesc: atragerea de fonduri europene pentru continuarea asfaltării străzilor și finalizarea construirii locuințelor sociale în satul Deleni.

****

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj și candidatul PSD pentru un nou mandat în fruntea instituției, este preocupat de înființarea unei entități care să ofere condiții de dezvoltare pentru afacerile locale și nu numai. Astfel, Cosmin Vasile a anunțat  înființarea Oltenia Business Park. Terenul pe care va lua naștere al treilea parc industrial se află pe teritoriul comunei Coșoveni. Odată finalizat acest nou parc industrial, suprafața destinată exclusiv infrastructurii de afaceri din Dolj va ajunge la aproape 2,3 milioane de metri pătrați, adică de cinci ori mai mare decât suprafața celor deja existente, a menționat candidatul PSD pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, Cosmin Vasile.

Cezar Drăgoescu, candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Dolj, vine în fața alegătorilor din postura de antreprenor, cu 18 ani de experiență în domeniul privat. El își propune să aducă la Consiliul Județean Dolj o schimbare prin implementarea unei viziuni noi și moderne. Cezar Drăgoescu a declarat că experiența sa poate aduce un plus Doljului, mai ales că în ultimii ani județul s-a remarcat la capitolul șomaj și prin lipsa investițiilor majore.

****

Candidatul independent la funcția de primar al Craiovei, Aurelian Dan, propune alegătorilor un program electoral, care prevede, printre altele: scăderea taxelor și impozitelor locale, cheltuirea cu transparență a banilor publici, reabilitarea energetică a clădirilor, în mod gratuit, respectarea cetățenilor din cartierele periferice ale urbei, pentru a beneficia de condiții de viață ca și ceilalți craioveni care locuiesc în zonele centrale. De asemenea, candidatul independent Aurelian Dan își dorește respectarea drepturilor tuturor cetățenilor, precum și eliminarea corupției și a nepotismului din tot sistemul.