Connect with us

Electorale

Agenda electorală: alegeri locale – 21 mai

Published

on

 
Nicolae Giugea, candidatul PNL la funcția de primar al mun. Craiova, susține că ”unul dintre mijloacele de atragere a investitorilor este înființarea unui parc industrial de minim 100 de Ha, racordat la toate utilitățile și cu impozite ZERO pentru investitori în primii 5 ani de activitate”.

N. Giugea este de părere că pentru a convinge o firmă să investească în Craiova este nevoie ca aceasta să aibă un climat economic favorabil, cu o administrație deschisă la colaborare.

În opinia sa, Craiova are avantajul de a fi cel mai important oraș nu doar din această parte a țării, ci și din întreaga zonă balcanică. În plus este un oraș universitar, cu un potențial uman extrem de ridicat.


Candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, deputatul AUR de Dolj – Ringo Dămureanu – le-a explicat agricultorilor și crescătorilor de animale, din localitatea doljeană Leu, cu ocazia unei vizite electorale, că între obiectivele AUR se numără acordarea de credite bancare cu dobânzi scăzute, de aproximativ 1-2%, garantate de stat, pentru sectoarele cheie ale economiei, transporturi și agricultură, dar și suspendarea posibilității executării silite a fermierilor.

De asemenea, candidatul la prima funcție în județ din partea AUR a mai arătat că și reducerea taxării muncii până la maxim 25% din veniturile salariale pentru angajații din domeniile transporturi și agricultură reprezintă un obiectiv politic și de guvernare în programul Alianței pentru Unirea Românilor.

Candidatul PSD pentru Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, anunță investiții de 400 milioane euro derulate în domeniul energiei, cu finanțare nerambursabilă, pentru municipiul Craiova.

Astfel, primăria condusă de Lia Olguța Vasilescu și partenerii instituției au pregătit o suită de inițiative care oferă rezolvarea principalelor probleme de mediu. Transformarea fostului CET 2, înlocuirea conductelor de termoficare și amenajarea unui parc de panouri fotovoltaice sunt proiecte deja depuse și se vor materializa în următorii trei ani.

Stoparea corupției și creșterea transperenței în administrația locală, investiții în reabilitarea energetică pentru clădirile publice și rezidențiale, revitalizarea spațiilor urbane și reducerea cheltuielilor administrative – sunt doar câteva dintre cele 10 obictive ale candidatului Iulian Florin Puican, pentru funcția de primar al mun. Rm.Vlcea din partea Partidului ACUM.

Un alt capitol din proiectul său electoral îl constituie economia locală sustenabilă, pentru care candidatul acestei formațiuni politice își dorește ”reducerea birocrației pentru obținerea de avzie și autorizații, promovarea afacerilor locale, asistență și consultanță pentru micile afaceri de familie”.