Connect with us

Regional

Ambulanţierii din Corabia acuzaţi că au sustras combustibil rămân sub control judiciar

Published

on

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, miercuri, menţinerea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de 14 dintre ambulanţierii de la Staţia de Ambulanţă Corabia acuzaţi că ar fi sustras combustibil din autosanitare, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei.

Cei 14 ambulanţieri au în continuare interdicţia de exercitare a profesiei şi trebuie să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi la Poliţie conform programului de supraveghere sau de câte ori sunt chemaţi. Ei au şi interdicţia de a comunica unii cu alţii şi cu martorii din dosar. Soluţia pronunţată miercuri, în camera de consiliu a Tribunalului Olt, este definitivă.

Un alt dosar care îi vizează pe ambulanţieri, având ca obiect delapidarea, a fost înregistrat la Judecătoria Corabia pe 18 ianuarie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a dispus în luna ianuarie trimiterea în judecată a 15 ambulanţieri de la Corabia care ar fi sustras combustibil din autosanitare, ei fiind acuzaţi de delapidare, fals intelectual sub formă continuată şi uz de fals.

Prin rechizitoriul întocmit în această cauză, procurorii au dispus disjungerea cauzei, înregistrând alte trei dosare penale, pentru infracţiunile de ucidere din culpă, fals intelectual şi, respectiv, mărturie mincinoasă.

Cei 15 ambulanţieri de la Corabia trimişi în judecată, dintre care 14 sunt sub control judiciar, sunt acuzaţi că s-ar fi deplasat cu viteze reduse la intervenţii pentru a economisi combustibil, pe care apoi l-au sustras.

Potrivit unui comunicat din luna ianuarie al Parchetului Corabia, în rechizitoriu, procurorii au reţinut că, ‘în cursul anului 2018, inculpaţii, în calitate de angajaţi în funcţia de conducători auto ai ambulanţelor de la Staţia de Ambulanţă Corabia, şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii.

Într-unul dintre cele trei dosare penale disjunse din această cauză procurorii efectuează cercetări in rem pentru ucidere din culpă.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a angajat temporar 10 conducători auto pentru Staţia de Ambulanţă Corabia.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: