Connect with us

Meteo

ANM: Atenţionări cod galben de caniculă

Published

on

Meteorologii precizează că, în zilele viitoare, vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influenţa unui nou val de căldură intens şi de lungă durată.

Au fost emise două atenţionări cod galben de caniculă. Prima a intrat deja în vigoare, este valabilă pe tot parcursul zilei şi vizează capitala şi 13 judeţe din cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei şi local Dobrogea continentală. Cea de-a doua avertizare va intra în vigoare, mâine, în Oltenia, Banat, în sud-vestul Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Munteniei, inclusiv în municipiul Bucureşti.

Sunt prognozate temperaturi peste valorile normale pentru perioada din calendar. Maximele se vor încadra între 32 şi 35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Pe alocuri, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime, ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Meteorologii precizează că, în zilele viitoare, vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influenţa unui nou val de căldură intens şi de lungă durată.