Connect with us

Meteo

ANM: Cum va fi vremea, în luna noiembrie

Published

on

meteo

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni, iar precipitaţiile vor fi apropiate de limitele lunare, potrivit prognozei emise de ANM, pentru perioada 30 octombrie – 27 noiembrie 2023.

Astfel, în săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie 2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, pentru această săptămână, în toată ţara, dar, mai ale,s în regiunile vestice şi sud-estice, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale.

În săptămâna 6 – 13 noiembrie 2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice şi estice.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 13 – 20 noiembrie 2023 arată că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile ţării.
În ultima săptămână de prognoză, respectiv 20 – 27 noiembrie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată ţara, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această perioadă.

Estimările meteorologice sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată, comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.