Connect with us

Sport

ASA Tg Mureş – CS U Craiova (avancronică)

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 18.00

Published

on

 

Startul întâlnirii dintre ASA Şi CS U Craiova le găseşte pe cele două în posturi total opuse. Gazdele, aflate în subsolul clasamentului, nu-şi mai permit paşi greşiţi în încercarea de a se salva de la retrogradare. De partea cealaltă, după mulţi ani, oltenii au revenit pe locurile fruntaşe, acolo unde speră să se poziţioneze şi la finalul sezonului.

ASA Târgu Mureş şi CS U Craiova s-au mai întâlnit de cinci ori în Liga 1, ardelenii s-au impus într-o partidă, oltenii în două jocuri, alte două meciuri încheindu-se la egalitate.

– Întâia confruntare a avut loc pe 28 septembrie 2014, 1-0 la Craiova, gol înscris de Pablo Brandan, cel care a transformat penalty-ul scos de Curelea. Ardelenii şi-au luat revanşa pe 11 aprilie 2015, când s-au impus pe „Trans-Sil” cu scorul de 2-1 (Zicu, NDoye / Herghelegiu) şi au oprit seria de 19 meciuri consecutive fără înfrângere înregistrată de olteni în campionat, cea mai lungă din istoria „alb-albaştrilor”.

– În stagiunea precedentă,  acestea s-au aflat faţă-n faţă numai în sezonul regulat, unde au remizat în ambele partide, 0-0 la Târgu Mureş şi 1-1 în Bănie (marcatori Ramiro Costa – autogol, respectiv Filip Jazvic).

– Cea mai recentă coonfruntare a avut loc pe 1 august 2016, în etapa a 2-a a ediţiei curente, CS U Craiova – ASA Târgu Mureş 2-1 (goluri înscrise de Rocha, Măzarache / Zicu).

Trebuie amintit că mureşenii şi craiovenii au făcut parte în ediţia 2013-2014 din aceeaşi serie în Liga a 2-a, în care s-au întâlnit de patru ori: o victorie oltenii, două succese ardelenii şi o remiză. La finalul sezonului, „alb-albaştrii” au terminat pe prima poziţie, în timp ce gazdele din această rundă s-au clasat pe locul secund.

La nivelul băncilor tehnice, Dan Alexa şi Gigi Mulţescu se vor afla pentru prima dată faţă în faţă.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: ASA Tg Mureş – 25 ani şi 3 luni; CS U Craiova – 23 ani şi 11 luni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: lpf.ro