Connect with us

International

Atenţionare de călătorie – Croaţia

Ninsori abundente şi restricţii de circulaţie

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croaţia că prognozele meteorologice indică importante căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare. Din cauza stratului de zăpadă actual, se înregistrează întârzieri ale mijloacelor de transport persoane şi mărfuri, în zonele montane Lika şi Gorski Kotar, în zonele centrale şi nord-vest.

Drumurile sunt umede şi alunecoase în Istria, în zona de coastă nordică şi în partea de sud a Croaţiei, în special la poduri şi viaducte, din cauza temperaturilor scăzute, existând pericolul formării poleiului.

Conducătorilor auto li se solicită să circule, obligatoriu cu pneuri de iarnă, cu viteza de deplasare adaptată la condiţiile rutiere pe timp de iarnă şi să menţină distanţa de siguranţă între vehicule. Farurile trebuie să fie aprinse şi în timpul zilei. 

În această perioadă, există o interdicţie de circulaţie a vehiculelor de marfă cu remorcă, iar toate celelalte vehicule trebuie să utilizeze echipamentul de iarnă pe drumurile din regiunea montană Gorski Kotar şi în zona de coastă de nord. 

În zona punctelor de trecere a frontierei Brod na Kupi, Cabar şi Prezid, din cauza condiţiilor de conducere pe timp de iarnă reglementate de Slovenia, este suspendată circulaţia pentru vehiculele de marfă care cântăresc mai mult de 7,5 tone.

%d blogeri au apreciat: