Connect with us

International

Atenționare de călătorie – Regatul Spaniei

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat (AEMET) a emis coduri galben şi portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru intervalul 4-5 august 2021.

Astfel, pentru 4 august 2021 sunt valabile următoarele avertizări:

  • Cod portocaliu de vijelii şi grindină pentru Comunitatea Catalonia;
  • Cod galben de ploi torenţiale (cu acumulări de precipitaţii de până la 20 mm/h) în Comunitatea Catalonia;
  • Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade C) pentru Comunitatea Valenciană.

Pentru 5 august 2021:

  • Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade C) pentru Comunitatea Andaluzia.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea de a consulta în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole, evaluarea cu responsabilitate a oricăror deplasări şi evitarea călătoriilor neesenţiale.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca în caz de urgenţă să contacteze autorităţile competente apelând telefonul de urgenţă 112.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: