Connect with us

Meteo

Atenționare meteo

Published

on

Administrația Naținală de Meteorologie a transmis două avertizări COD GALBEN și una COD PORTOCALIU, după cum urmează:

COD PORTOCALIU

În intervalul 2 iulie, ora 12.00 – 2 iulie, ora 22.00, în zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana, vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 de kilometri pe oră, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

COD GALBEN

În intervalul 2 iulie, ora 12.00 – 3 iulie, ora 06.00, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 de litri pe metru pătrat.
Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza și seara zilei de duminică, 3 iulie.

COD GALBEN

În intervalul 2 – 3 iulie, valul de căldură se va menține în zonele joase din vestul, sudul și local în estul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.