Connect with us

Meteo

Atenționare meteo

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ, valabilă până la 21 noiembrie, ora 10.00.

În această perioadă va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 de litri pe metru pătrat și, pe arii restrânse, 50 de litri pe metru pătrat. Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15…20 de litri pe metru pătrat, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

De asemenea, până la 21 noiembrie, ora 18.00, vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 de kilometri pe oră și, izolat de peste 70 de kilometri pe oră, în zona costieră. Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 de kilometri pe oră.