Connect with us

Regional

Atitudini – Marcel Iureș în imagini

La Teatrul Colibri Craiova

Published

on

Teatrul pentru copii și tineret Colibri vernisează marți, 20 martie 2018, ora 18:00, în Sala Studio, cu prilejul Zilei Internaționale a Teatrului pentru copii și tineret, expoziția de fotografii Atitudini – Marcel Iureș în imagini, curator Irina Tapalagă.

O producție a Festivalului Național de Teatru – ediția 2016, expoziția „Atitudini“, dedicată lui Marcel Iureș, cuprinde „imagini document din roluri – cheie ce trasează drumul actorului de la debut până astăzi, fotografii de atitudine – alb şi negru, griuri compensatoare şi roşu, esenţa unei mari cariere. O expoziție în armonie cu personalitatea acestui mare artist. Libertate și curaj sunt două dintre trăsăturile care-l definesc. Libertatea de expresie și curajul de a depăși cutuma. Modern încă de la primele roluri, visător, dar și teluric, a creat de multe ori în cariera lui și în fenomenul teatral românesc momente de avangardă care l-au redefinit pe el însuși, dar și mișcarea artei spectacolului”, potrivit Irinei Tapalagă, curatorul expoziției.

Odată cu expoziția „Atitudini”, se completează seria întâlnirilor Teatrului Colibri, publicului său, cu actorul Marcel Iureș, începute în toamna anului 2014, când în prezența sa era anunțat parteneriatul păpușilor cu Teatrul ACT din București, al cărui cofondator este. Începând cu Stagiunea Colibri într-un ACT a devenit oficial faptul că poveștile se spun și pentru tineri la Teatrul Colibri. Din 2014, ei au putut vedea deja spectacole de foarte bună calitate din repertoriul Teatrului ACT la un preţ accesibil şi lor. Le pot vedea în continuare, pe scena păpușilor, în Stagiunea Colibri. ACTul2.

Expoziția Atitudini – Marcel Iureș în imagini va rămâne deschisă în perioada 20 – 31 martie 2018 și va putea fi vizitată conform programului Agenției Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 şi 16:00 – 19:00, iar duminica în intervalul 10:00 – 13:00. Intrarea este liberă!

 

%d blogeri au apreciat: