Connect with us

Regional

(Audio) Atentie la artificii si materialele pirotehnice!

Orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an!

Published

on

Din analiza situaţiei înregistrată în anii precedenţi, efectuta de IPJ Dolj, rezultă că în lunile septembrie – decembrie se încearcă folosirea ilegală a acestor produse de către persoane juridice, atât autorizate cât și neautorizate și de către persoane fizice care nu îndeplinesc condițiile legale, pentru executarea jocurilor de artificii cu ocazia unor evenimente private, încălcând prevederile Legii 126/1995 republicată privind regimul materiilor explozive.

Conform acestei legi „orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.” (art.37 lit. a)

Politistii le reamintesc ca, în conformitate cu prevederile art. 8 din Legea 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive, persoanele care produc, dețin, transferă sau comercializează articole pirotehnice, precum și persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice au obligația de a obține autorizația din partea Inspectoratului Teritorial de Munca și Inspectoratul Judetean de Politie. 

Amelia Barbu din cadrul Biroului de presa al IPJ Dolj: