DE ACTUALITATE

(Audio) Cum putem deveni optimisti?

Filozoful Alain scria “pesimismul tine de dispozitie, optimismul de vointa”, deci este necesar sa depunem eforturi pentru a  deveni mai optimisti.

Optimismul reprezinta o atitudine mentala – a fi increzator in viitor – insotita de atitudini active si comportamente concrete in fata dificultatilor vietii : credem ca putem rezolva o problema, ne documentam in privinta posibilitatilor de rezolvare si actionam concret in directia rezolvarii ei.

A fi optimist inseamna a presupune, in fata incertitudinilor, ca exista o solutie favorabila si  a actiona pentru punerea acesteia in practica.

Optimistii vad partea buna a lucrurilor, neglijand aspectele lor suparatoare si au incredere ca vor rezolva situatiile cu care se confrunta intr-un mod fericit, ceea ce le determina o stare de bine si o mai buna calitate a vietii. Ei considera ca un succes se datoreaza eforturilor lor si in mod cert va fi urmat si de alte succese in viitor, in timp ce pesimistii nu-si iau in considerare propria contributie in obtinerea succeselor, considerandu-le pur si simplu intamplatoare.

Dr. Mariana Pasarescu ne da cateva sfaturi pentru cresterea optimismului:


 

%d blogeri au apreciat: