Connect with us

Meteo

Avertizare meteorologică

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie – INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

 Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 03:00

Local în estul și sudul țării, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 14:00 – 09 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.